Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τι κάναμε τη μέρα δωρεάν πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία (1η Ιούνη)


Την 1η Ιούνη, όπως είχε προγραμματιστεί, η ΟΕΝΓΕ, με τις επιτροπές – πρωτοβουλίες κατοίκων και σωματεία – ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πραγματοποίησαν την κοινή δράση για δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Η κοινή μας αφίσα, το κείμενο που εξηγεί την επίθεση που δέχεται η δημόσια υγεία από κυβέρνηση και τρόικα, προτεραιότητα των οποίων είναι οι τοκογλυφικοί τόκοι των τραπεζών και όχι η ζωή του κόσμου της  εργασίας, το αυτοκόλλητο για δημόσια και δωρεάν υγεία, γίνονταν ανάρπαστα εδώ και μέρες, είτε στα νοσοκομεία, είτε στην πλατεία Συντάγματος, είτε στις γειτονιές.
Έτσι και ανήμερα, δεκάδες κάτοικοι από τις επιτροπές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με πανό σωματείων και πλακάτ των επιτροπών, ενώσαμε τη φωνή μας, κλείσαμε τα ταμεία για να μην πληρώνει ο κόσμος άλλο ένα χαράτσι (τα 5 ευρώ του Λοβέρδου) και δείξαμε ότι μπορούμε να παλεύουμε όλοι μαζί για την υπεράσπιση της δημόσιας και πραγματικά δωρεάν υγείας για όλους.
Στο «ΕΛΠΙΣ», τον «ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ», το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», το  «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας», το «ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ Νίκαιας», το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας κ.ά., ο πονεμένος κόσμος που περίμενε τη σειρά του στα εξωτερικά ιατρεία, με μεγάλη ικανοποίηση έπαιρνε τα υλικά που μοιράζαμε, αφού κανένας φτωχός άνθρωπος δεν θέλει να χάσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Οι εργαζόμενοι σε πολλά από τα νοσοκομεία που βρεθήκαμε, είναι ήδη σε κινητοποιήσεις, αντιμετωπίζοντας τα απίστευτα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική του μνημονίου σε εργαζόμενους και ασθενείς.
Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν η κοινή επιθυμία όλων, να ξαναπάμε στα νοσοκομεία. Αυτό μας ζητούσαν εργαζόμενοι, χρήστες των υπηρεσιών υγείας, ακόμα και άνθρωποι από γειτονικά φαρμακεία και κεφετέριες.
Έτσι, ανανεώνουμε το ραντεβού των κατοίκων στις γειτονιές, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών στα νοσοκομεία, ασθενών και χρηστών υπηρεσιών υγείας και θα κανονίσουμε νέες δράσεις.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά κυβέρνηση να μας πεθάνει.
Από την ΟΕΝΓΕ και τις επιτροπές-πρωτοβουλίες κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου